JORDVARME

En af de billigste måder at varme dit hus op på får du direkte fra jorden. Ved hjælp af nedgravede varmeslanger under græsplænen ledes varmen ind i huset. Med et varmepumpeanlæg sparer du op til 50 % på varmeregningen og er samtidig med til at reducere CO²-udslippet med op til 65 % i forhold til fossile brændstoffer. Hjelm & Henriksen kan hjælpe dig med at vælge det helt rigtige jordvarmeanlæg til dig og din familie. Vi installerer naturligvis også anlægget korrekt og instruerer dig i hvordan og hvorledes jordvarme anlægget virker.

Har du planer om at bygge ny bolig – eller har du et gammelt oliefyr – er et varmepumpeanlæg et attraktivt alternativ til opvarmning med olie, fjernvarme, el eller gas. Så kunne et jordvarmeanlæg måske være noget for dig. 

Sådan fungerer et jordvarmeanlæg

Jorden er altid varm og genererer dermed varme. Det er som oftest bare et spørgsmål om hvor dybt man graver før man finder varmen og dermed sin varmekilde til huset. Når vi installerer et jordvarmeanlæg på din grund, så graver vi ned i en dybde som er frostfri. Det vil som typisk være 1 meter nede eller 1,5 meter nede. Her lægges rørerne så ned og fyldes med vand som automatisk bliver varmet op og dermed genererer varmen til rørerne i dine radiatorer indvendigt i hjemmet. Det er meget simpelt og ligetil og det sikrer dig en billig varmekilde som er konsekvent.

Luft til vand-varmepumpe

Få besparelser der kan mærkes på varmebudgettet med en luft til vand-varmepumpe. Luft til vand-varmepumper bruges i almindelige helårshuse til opvarmning og varmt brugsvand. De installeres ofte, hvor det ikke er muligt at etablere jordvarme.

Kort fortalt er princippet i en luft til vand-varmepumpe, at den udnytter varmen i udeluften og genbruger den til at varme boligen og brugsvandet op med. Luft til vand-varmepumper er en god økonomisk totalløsning til opvarmning af boligen og varmt brugsvand.

Hjelm & Henriksen kan hjælpe og rådgive om etablering af varmepumper, herunder hjælpe med diverse papirarbejde, blandt andet ansøgning til kommunen. Kontakt os på 23 23 24 62 og få mere at vide.