OLIEKEDLER

Oliefyring er en af de dyreste måder at varme sin bolig op på. Men før du skifter oliefyret ud, er det en god idé at tage et kig på, hvordan dit hus er isoleret, og hvilke opvarmningsbehov du har. Alt afhængigt af hvordan isoleringen ser ud kan vi anbefale nogle forskellige tiltag.

Det er stadig lovligt at installere et nyt oliefyr eller en oliekedel hvis den gamle går ned og du ikke bor i område med kollektiv varmeforsyning. Derfor er du selvfølgelig også meget mere end velkommen til at kontakte Hjelm & Henriksen for at høre mere om dette.

Det er rigtig godt for miljøet at skifte oliefyret ud, da oliefyr udleder en masse partikler og en masse CO². Men der kan desuden være god økonomi i det, især hvis dit oliefyr er mere end ti år gammelt. Og selvom det er nyere, kan det være en god idé allerede nu at tænke i alternativer.

Er oliefyret f.eks. placeret i et udhus, giver det et varmetab i jorden på 10-20 %. Så uanset hvilken løsning du vælger i fremtiden, vil det være bedre at have varmeanlægget inde i huset. Det kræver selvfølgelig, at du har plads til det.

Opgrader oliefyret til en A-mærket kondenserende oliekedel

Bor i et område, der ikke har kollektiv varmeforsyning og du er tilfreds med at bruge en oliekedel som primære varmeforsyning? Så bør du overveje at installere en nyere og moderne model. Hvis din oliekedel er over 15 år gammel, så er det ofte en rigtig god idé at udskifte til en A-mærket kondenserende oliekedel. En moderne kedel udnytter energien mere effektivt sammenlignet med de ældre kedler. Det smarte ved en kondenserende oliekedel, er at den er indrettet således at den afkøler røggassen så effektivt, at der opstår kondensdannelse. På den måde udnyttes energiindholdet i røggassen endnu bedre.

Tips til at spare penge med et oliefyr

Den absolut smarteste måde at spare på energiforbruget, er at skifte til enten fjernvarme eller naturgas. Hvis dette ikke er muligt, så har vi samlet nogle andre gode tips her:

 • Skift den gamle oliekedel ud med en ny kondenserende A-mærket oliekedel.
 • Udskift de gamle radiatortermostater med moderne modeller.
 • Udskift de manuelle gulvvarmeventiler til moderne termostater eller med elektronisk styring.
 • Sørg for at cirkulationspumpen er A-mærket.
 • Sørg for korrekt isolering af dine varmerør.
 • Installer et vejrkompenseringsanlæg.

Med et moderne oliefyr får du:

 • Mere præcis og effektiv kedeldrift, samt bedre udnyttelse af den tilførte energi.
 • Bedre temperaturstyring i boligens rum, hvilket fører til et bedre indeklima.
 • Hurtigere virkende termostater, som sikrer et minimum af spild i processen.

Er du interesseret i dine muligheder med en ny kondenserende oliekedel, så kontakt Bedre Bad – Bedre Energi Aarhus. Vi kan installere en ny og moderne oliekedel i et kompakt og elegant design. Det giver den sidegevinst, at du får mere plads og en mere indbydende bagindgang. Mangler du yderligere inspiration til et bryggers, eller vil høre hvordan vi kan modernisere dit bryggers? Klik her for at læse mere.

Hvilken oliekedel skal man vælge?

Der findes mange forskellige oliekedler på markedet, og som forbruger kan det være rigtig svært at gennemskue de mange muligheder. Vælg os som din samarbejdspartner, så sørger vi for at guide dig sikkert gennem de mange løsninger på markedet, og vi finder den helt rigtige model til dig.

Når det kommer til valget af oliekedel, kan du indledningsvist starte processen, ved at få styr på følgende faktorer ved din bolig:

 • Kend dit forbrug
 • Kend dit energimærke
 • Kend boligens størrelse og årgang.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt at kende til dit årlige forbrug af olie. Årsagen hertil er, at oliekedler er bygget til forskellige niveauer af olieforbrug. Som du sikkert kan regne ud, så koster et større oliefyr flere penge end et lille fyr. Det ville derfor være ufordelagtigt at investere i et fyr som har meget mere kapacitet end du reelt har brug for.

Kontakt Bedre Energi Aarhus og sammen finder vi frem til den bedste løsning for dig.

Læs mere om energiløsninger her: