SOLVARMEANLÆG til hus

Et solvarmeanlæg kan bruges til brugsvand og opvarmning eller brugsvand alene. Uanset hvad du vælger, er der meget at spare. Besparelsen afhænger af antal beboere, boligareal samt solvarmeanlæggets størrelse. Typisk vil et godt solvarmeanlæg kunne gå ind og lukke ned for de andre varmekilder i sommermånederne hvor solen skinner meget. Tilmed fungerer de fleste solvarmeanlæg også i gråvejr, eftersom at de opfanger al lys og omdanner til energi som du og din familie kan nyde godt af - og din varmeregning ikke at forglemme. Varmeregningen bliver betragteligt skåret ned. Læs lidt længere nede i teksten mere omkring hvor meget du kan spare på varmeregningen når du har fået installeret solcelleanlæg.

Hvordan fungerer et solvarmeanlæg

Det er egentligt såre simpelt. Et solvarmeanlæg fungerer ved at opfange solens stråler eller lys i al almindelighed og omdanne disse til energi. Den energi sendes ud i væsken som flyder inden i rørerne på overfladen af solfangerne. Væsken transporterer varmen og energien videre til boligens varmtvandsbeholder. Fra varmtvandsbeholderen spredes varmen rundt i hjemmet som dig og din familie kan nyde godt af. Er solvarme og solcelleanlæg blevet noget for dig, så kontakt en af vores afdelinger i enten Aarhus, Lystrup, Ebeltoft eller Kolind for en snak omkring energioptimering. Vi kan også svare på diverse spørgsmål du måtte have omkring dette.  

Store besparrelser at hente på solvarme

Du kan spare op til  70 % på det varme brugsvand. På opvarmning kan du spare op til 30 %. Solvarme kan kombineres med alle øvrige opvarmningsformer og kan tilpasses de fleste bygninger. Som nævnt tidligere så kan du forvente at der i sommermånederne køres mere eller mindre kun på solenergi og dermed har du en energiregning som er i bund. Skulle vi få en sløv sommer, så supplerer andre varmekilder automatisk op så varmen stadig kommer ud i rørerne. 

Et solvarmeanlæg med et panel på kun 7 kvm. kan i sin levetid (20-25 år) erstatte 7.000-10.000 liter fyringsolie. Solvarme er specielt fordelagtigt, hvis du har spa-bad eller svimmingpool.

Vedligehold solvarmeanlæg

Når du skal vedligeholde dit solcelleanlæg er der ganske få ting du skal være opmærksom på. Den ene af tingene i forhold til vedligeholdelse af anlægget er; beskidte overflader. Det giver næsten sig selv at hvis overfladerne er beskidte så kommer der ikke lige så meget lys igennem og så performer de ikke lige så godt. Du kan derfor med fordel vaske overfladerne rene efte behov. Brug en blød børste som du også ville bruge til bilen og vask af i sæbevand.

Derudover bør du sikre dig at ingen skygger falder på solvarmeanlæggets overflader, eftersom at skygge ikke er lige så effektiv som direkte sollys.